divendres, 17 de gener del 2014

Anemonia viridis.


Com és?
Aquesta anèmona de la família Actiniidae presenta una columna de fins a 10 centímetres d'alçada, una base d'aproximadament 7cm de diàmetre, i té fins a 200 tentacles, disposats en 6 corones al voltant de l'obertura bucal, de fins a 20cm de longitud. Mentre que el cos, cilíndric, pot ser blanc, groguenc, verd o roguenc, els tentacles, poc retràctils i molt fràgils, poden mostrar diferències de tonalitat depenent de la profunditat a la que habita l’anèmona. A més, les puntes dels tentacles solen mostrar una coloració violeta o rosada.

On viu?
Aquesta espècie acostuma a viure en petits grups sobre esquerdes i escletxes de fons rocosos d'aigües superficials temperades o càlides generalment ben il.luminades, ja que és relativament resistent als canvis de temperatura i salinitat. Es tracta d'una espècie molt comuna a tota la Mediterrània i Atlàntic sud d'Europa i no habita en aigües de més de 20 metres de profunditat.

Com s'alimenta?
Amb ajuda dels tentacles pot capturar des de petits invertebrats com copèpodes i amfípodes, fins a musclos i peixos de poc tamany. A més, manté una relació de simbiosi amb zooxantel·les ubicades en el seu tub digestiu, les quals, gràcies a l'energia procedent de la llum solar, li subministren a l’anèmona hidrats de carboni, lípids i proteïnes, mentre que l'anèmona proveeix a les algues d’aliments metabolitzats com CO2, compostos de nitrogen reduïts, etc.

Com es reprodueix?
Té la capacitat de reproduir-se asexualment per bipartició o sexualment per producció d'òvuls i espermatozoides.
                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada